Odrůda Auto Forbidden Cherry z nabídky semenné banky Dutch Passion byla pěstována pod umělým osvětlením od ledna do března 2023 ve stanu, který byl pěstitelem umístěn na půdě kdesi v Nizozemsku. Grower si nechává říkat The Artist (Umělec) a specializuje se na pěstování vysoce kvalitních indoorových strainů pomocí LED osvětlení. Pěstoval dvě semínka Auto Forbidden Cherry, kdy první rostlina měla před sklizní charakteristicky tmavé, až třešňově načervenalé palice. Druhá rostlina byla o něco výnosnější se světlejšími, narůžovělými květy.

Časosběrné video samonakvétací odrůdy Auto Forbidden Cherry od semínka po sklizeň

Název odrůdy Auto Forbidden Cherry
Typ semene Samonakvétací semena konopí
Pěstební světlo SANlight Q6W 215W LED
Světelný cyklus 20/4 (20 hodin světla denně od zasazení semene až do sklizně)
Pěstitelské techniky Žádné, kromě defoliace a odstraňování spodních větví
Pěstební médium 50/50 lehká půdní směs/kokosová vlákna
Živiny BioTabs organické tablety s pomalým uvolňováním. Bio Rhizotonic stimulátor kořenů. BAC grow, bloom a PK booster.
Kontejnery 30litrový airpot pro růžový fenotyp.

21litrový airpot pro tmavě červený fenotyp.

Výnos 70 g (růžové feno), 60 g (třešňové feno)

Grow report Auto Forbidden Cherry týden po týdnu

Celkem byly pěstovány dvě rostliny. Časosběrné video bylo pořízeno z pěstebního cyklu růžového fenotypu, který byl zasazen v 30litrovém airpotu. Druhá rostlina Auto Forbidden Cherry, tedy červený fenotyp, byla pěstována v o něco menším, 22litrovém květináči. Během prvních 4 týdnů byla teplota a vlhkost udržována na vysoké úrovni díky tomu, že se nevětralo – ventilátor zůstával vypnutý.

Pěstitel The Artist měl pocit, že v místnosti je dostatek čerstvého vzduchu pro malé rostliny, které ho vyžadují méně, i bez dodatečné cirkulace vzduchu. Také se domníval, že je důležité udržovat vysokou teplotu kvůli chladným okolním teplotám v podkroví.

Díky tomu, že odsávací ventilátor byl po několik prvních týdnů vypnutý, se teplota v pěstebním stanu maximálně zvýšila, což zcela jistě přispělo k optimálnímu růstu v rané fázi života rostliny. The Artist se s námi podělil o několik postřehů z průběhu 12týdenního pěstebního cyklu.

Semínka konopí Auto Forbidden Cherry naklíčená a pěstovaná v chladných podmínkách

The Artist měl od ledna do března v podkroví umístěný indoorový pěstební stan, rozhodl se tedy pěstovat v zimě. Ačkoli teploty možná díky tomu nebyly zrovna optimální, Auto Forbidden Cherry se ukázala jako mimořádně odolný automat. „Došel jsem k závěru, že pokud ji Dutch Passion doporučuje pro guerilla pěstitele v otevřené přírodě, měla by být zpočátku schopna snést i chladné počasí na půdě uprostřed zimy,“ poznamenal The Artist.

S cílem nesnižovat ještě více teplotu nechával The Artist prvních několik týdnů extrakční ventilátor/uhlíkový filtr vypnutý. I když to nebylo ideální, určitě to pomohlo udržovat vyšší teplotu v pěstírně, kterou zajištoval omezený tepelný výkon LED světla. Vzhledem k tomu, že mladé konopí není nijak výrazně cítit, nebyly uhlíkové filtry zpočátku ani potřeba.

Nepoužíval jsem žádné speciální techniky pěstování. Mám rád přirozený a bezproblémový growing. Pomalé uvolňování živin z tablet BioTabs také pomáhá s jednoduchým hnojením a semena konopí od Dutch Passion se vždy změní v robustní rostliny a podle mého názoru jsou zárukou skvělých výsledků…

Kromě odstraňování spodních listů a větví ze spodní části rostlin Auto Forbidden Cherry jsem toho neměl moc na práci. Pěstuji ze semen samonakvétacích odrůd už pěknou řádku let a neváhám odstraňovat spodní listy i menší větve, které by nakonec vytvářely stejně jen drobné paličky.

Každý den jsem trochu zaléval podle potřeb rostliny. Začínal jsem s malým množstvím a ke konci bylo samozřejmě potřeba zalévat více. Použití živin s pomalým uvolňováním od firmy BioTabs mi všechno velmi zjednodušilo.

Kromě přidání pár doplňkových přípravků od firmy BAC a kořenového stimulátoru jsem si tento pěstební cyklus dále ničím nekomplikoval. Po pravdě řečeno, tato samonakvétací semena rostla sama, díky čemuž jsem měl alespoň víc času na fotografickou dokumentaci!

Auto Forbidden Cherry 1. týden

Obě sazenice se vyvíjely bez problémů. Na makrofotografii týden staré sazenice jsem se s radostí mohl kochat prvními viditelnými trichomy. Vypěstoval jsem již poměrně dost kytek ze semen samonakvétacích odrůd od Dutch Passion a vždy jsem byl ohromen vysokou klíčivostí a masivním růstem sazenic. Genetiky od této seedbanky mají rozhodně ty nejlepší předpoklady a je radost s nimi pracovat.

Auto Forbidden Cherry 2. týden

Po dvou týdnech již byly vidět první boční větve a stonek krásně robustněl. V této fázi vypadala tato odrůda jako typická robustní samonakvétací kytka splňující všechny standardy kvality od Dutch Passion.

Auto Forbidden Cherry 3. týden

Myslím, že kvůli nižším teplotám nezvládla půda a rostliny odvádět dostatečné množství vody, takže se objevily prvotní známky mírně překročené optimální vlhkosti prostředí. Je například dobře vidět, že se listy trochu kroutí. Celkově však rostliny zůstaly zdravé a dobře rostly, přestože podmínky (chladná a příliš vlhká půda) nebyly tak optimální, na jaké jsem obvykle zvyklý. V této fázi jsem se cítil trochu zklamaný, ale aspoň jsem se z chyb poučil a příště se těmto problémům určitě vyhnu.

Auto Forbidden Cherry 4. týden

Objevily se první známky samičích květů, což je vždy čas při pěstování automatů, kdy se vám začne tvořit úsměv na tváři! Obě rostliny Auto Forbidden Cherry pokračovaly ve stabilním růstu, šířka listů se nyní blížila šířce květináče. V této fázi jsem měl radost, že navzdory chladným a ne zrovna optimálním podmínkám (přemokření) na půdě rostliny obstály a vypadaly velmi dobře. Genetika byla opravdu tak odolná, jak jsem doufal. Díky tomu jsem nabyl názoru, že by se tato samonakvétací odrůda mohla klidně hodit i na pěstování outdoor někdy později v létě.

Auto Forbidden Cherry 5. týden

Na listech v internodiích jsou nyní vidět první známky fialového/červeného zbarvení. Naprostá nádhera a pro pěstitele skutečná lahůdka! Některé z nich jsou už dokonce pokryté prvními trichomy. Tato první rostlina, která se tak krásně vybarvila, bude později označena jako fenotyp „fast purple“ neboli rychlá fialka. Druhá, méně barvami hrající rostlina bude označena jako „pink pheno“ neboli růžový fenotyp.

Auto Forbidden Cherry 6. týden

Levá rostlina (fialový feno) se zdá mít mnohem rychlejší vývoj než pravá kytka – tedy růžová. Fialka má již mnoho bílých pestíků a, co je pro mě ještě důležitější, hraje báječně fialovými barvami téměř na všech částech rostliny, včetně listů. Zatímco větší „růžovka“ vpravo se zdá být v tuto chvíli stále kompletně zelená. Ale jak ukáže budoucnosti, i ona bude brzy vykazovat růžové odstíny přímo ve svých skvostných palicích.

Auto Forbidden Cherry 7. týden

Listy se stále „drápou“ nebo přesněji řečeno mírně kroutí směrem dolů. Stále si myslím, že je to kvůli příliš nízkým teplotám, rostliny se nemohou zbavit (transpirovat) dostatečného množství vody, což způsobuje mírné „přemokření“. Zkoušel jsem to aspoň trochu vykompenzovat menším množstvím zálivky.

Bohužel jsem ale nepozoroval žádné rychlé zlepšení a návrat do optimálního stavu. Naštěstí obě rostliny zůstaly zdravé a nadále dobře rostly, takže jsem si oddechl a seznal, že nemá smysl se trápit, protože takto odolná genetika viditelně zvládne i trochu nekonformních podmínek na chladné půdě. Za to jsem byl vděčný.

Zatímco fenotyp fast purple (levá rostlina) již zřetelně kvetl, o něco větší rostlina vpravo vykazovala pouze počáteční známky fáze kvetení. Velikostně nicméně zřetelně přerůstala tu druhou a díky tomu měla sice o něco pozdnější, ale nejspíš o něco objemnější úrodu.

Auto Forbidden Cherry 8. týden

Musíte se k ní přiblížit a podívat se velmi zblízka, abyste viděli, že velká rostlina vpravo konečně ukazuje barvu! Možná se nevyvinula tak rychle jako extra rychlý fialový fenotyp, ale nyní to s ní vypadá moc dobře. Barva není tak intenzivní, ale pestíky jsou dobře pokryté trichomy a kvetení se pěkně rozjíždí. Chvíli jsem se obával, že tento fenotyp nebude nakonec mít žádnou speciální barvu a skončí jako obyčejná zelená kytka. Líbí se mi jemné růžové odstíny a způsob, jakým se vyvíjejí. Tomuto fenotypu říkám pomalejší, růžovějící fenotyp – a bez mučení se přiznávám, že mě s pokračujícím pěstováním stále více upoutával.

Rychlejší fialový fenotyp se rychle zbarvuje do tmavě fialové s množstvím bílých pestíků, což vytváří opravdu úžasný kontrast a pastvu pro oči. Má též mnoho listů, které se také zbarvily do tmavě fialové, ale zároveň zůstávají zhruba z poloviny zelené. Byla to opravdu dechberoucí nádhera, jeden z mých pěstitelských kamarádů se mi přiznal, že nic podobného v životě neviděl.

Auto Forbidden Cherry 9. týden

Na listech většího růžového fenotypu se objevuje úžasná fialová kresba ve tvaru žilek. Žilky s tmavě fialovým vzhledem vypadají na světle zeleném pozadí listů opravdu velkolepě. Objevují se krásné kontrastní odstíny fialové a zelené. Květy se také zvětšují a ukazují pohledné narůžovělé barvy.

Auto Forbidden Cherry 10. týden

Rychlý fialový fenotyp bude zřejmě zaostávat, co se týče objemu sklizně, ale ten vzhled je fakt ohromující. Kytka vypadá, jako by byla ponořena do fialové trichomové lázně. Listy a pestíky jsou zcela pokryty trichomy.

Vůně, která z nich vychází, je také nepopsatelně intenzivní a lahodná. Jako silná vůně lesního ovoce a občas na vás vybafne vůně sladké žvýkačky. V těch vůních a barvách jsem se mohl snadno nechat unášet, ale stejně jsem musel myslet i na to, jestli mě chladné podmínky na začátku nepřipravily o kus výnosu.

Velký růžový fenotyp pěkně nabírá na objemu. A také hraje krásně růžovými barvami. Zdá se, že rostlinám trvá dozrávání o něco déle, než se očekávalo, což bude nejspíše kvůli nižším teplotám během celého průběhu pěstování.

Teploty při zhasnutí klesaly až ke 14 stupňů Celsia. A teploty při zapnutém osvětlení dosahovaly po většinu času maximálně jen asi 22 stupňů Celsia.

Auto Forbidden Cherry 11. týden

Hlavní kola růžového fenotypu vypadá úžasně! Hutná a masivní! V tomto okamžiku jsem musel pořídit několik krásných fotografií. Pestíky jsou však ještě docela bílé, takže ji nechám kvést ještě alespoň týden, aby úplně dozrála. Pryskyřice je čím dál víc, stejně je čím dál intenzivnější vůně. Kterou bych obecně popsal jako lesní plody. Připomíná mi to vůni čaje z lesních plodů.

Rychlý fialový fenotyp je zcela pokrytý trichomy, má menší objem, ale dvakrát silnější odér než větší růžový fenotyp. Makrofotografie ukazují úžasnou přehlídku fialových/růžových trichomů. Těla trichomů se zdají být fialové/růžové. Hrozně parádní pohled. Při pěstování Auto Forbidden Cherry nechoďte do pěstírny příliš zhulení. Pokud to uděláte, hrozí vám, že tam zůstanete napořád a nikdo vás nedokáže odtrhnout od pozorování vašich lahůdek!

Auto Forbidden Cherry 12. týden

Po 12 týdnech jsem byl s výsledky spokojen a nastal čas sklizně. Při té se ještě víc projevila intenzivní a pronikavá tmavě ovocná vůně. Byla to zároveň extrémně štiplavá vůně, takže jsem se zhluboka nadechl a užíval si ji. V mé pěstírně to zkrátka vonělo jako nikdy předtím!

Rychlejší fenotyp fialové barvy byl podle mého názoru trochu chudší stran výnosu, i když jsem si za to mohl nejspíš sám kvůli chladným podmínkám na začátku růstu. Konečný výnos byl 60 g sušiny. Kvalita a vzhled palic ale vynahradily průměrný výnos.

Všichni si tyto fialovo-třešňově červené palice zamilovali, a to jak pro jejich chuť, tak pro intenzivní vuni a úžasné barvy. Květy to sice nebyly nejpevnější, ale protože byly komplet pokryté pryskyřicí, nešlo je ani pořádně nadrtit – a co teprve ten koncert terpenů.

Tato rostlina potřebovala jen velmi málo zastříhávat. Veškeré listy a odpadní materiál jsem si ponechal pro výrobu konopného koncentrátu. Ten uděláme později a doufám, že se nám podaří vyrobit skvělou pryskyřici. Některé z těchto trichomů měly divokou červenou barvu, možná se nám podaří vyrobit i růžový hašiš!

Větší, růžový fenotyp vyprodukoval příjemnějších 70 g sušiny. Ty neměly tak intenzivní fialové / červené odstíny jako druhá rostlina. Jemné fialové části se však dobře snoubily s oranžovými bliznami, zelenými palicemi a bílou pryskyřicí. Byla to vizuální hostina, ne tak intenzivně fialová jako u druhé rostliny, ale tyhle šišky hrály barvami s ostrostí jako u tmavého ovocného koktejlu.

Auto Forbidden Cherry: neuvěřitelné hodnoty terpenů a recenze uživatele

Sklizeň 130 g ze 2 rostlin Auto Forbidden Cherry pod 200W LED byla příjemným výsledkem, zejména s ohledem na špičkovou potenci. The Artist měl však pocit, že by možná dosáhl o něco lepších výsledků v teplejších podmínkách. Nicméně potence a kvalita kouře/výparu byly skutečnou trefou do černého a jednalo se o jeden z nejlahodnějších momentů, jaký kdy tento zkušený pěstitel s konopím zažil.

Typický strain často obsahuje kolem 0,5-0,6 % celkového množství terpenů v dobře curingovaných květech. Auto Forbidden Cherry produkovalo celkový obsah terpenů na úrovni ohromujících 1,6 %! To patří mezi nejvyšší hodnoty, které kdy tým Dutch Passion zaznamenal (a nezávisle ověřil!).

Znalci a profesionální lovci chutí by si měli všimnout, že dominantním terpenem je zde navíc vzácný terpinolen, jehož podíl je nejméně 0,6 %.

Výsledkem je ovocná nálož terpenů skutečně epické úrovně. Výrobci konopných koncentrátů, kteří se specializují na vysoce výnosné extrakty bohaté na chutnou terpenovou směs, si prostě nemohou vybrat lepší strain.

Genetika Auto Forbidden Cherry přináší skvělé výsledky na tolika úrovních, že se jedná o jednu z nejdůležitějších nových variet v kolekci samonakvétacích odrůd konopí, které se v posledních letech objevily v nabídce Dutch Passion.

Pokud máte rádi silné odrůdy se skutečně výjimečným aroma, lahodnou chutí a přehršlí terpenů, které jsou cítit až za rok, pak si odrůda Auto Forbidden Cherry zaslouží místo ve vaší sbírce konopných semen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

keyboard_arrow_up