Ice Cream Haze droge oogst van 300 gram door Johnny Green

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (19-2)

Ice Cream Haze is een gefeminiseerde zaadvariëteit . Ze is een newskool Haze-hybride die is geïnspireerd op Amerikaanse soorten. Ze is ontstaan door een oldskool premium Crockett’s Haze-cultivar te kruisen met de veelgeprezen en gewilde American Ice Cream Cake-genetica.

Deze F1 hybridekruising is enkele jaren geleden ontwikkeld door kweker Antonio, (die 35 Cannabis Cups in de afgelopen 7 jaar heeft gewonnen!) en was aanvankelijk alleen verkrijgbaar in reguliere cannabiszaden. Dankzij de uitstekende feedback is Ice Cream Haze nu ook verkrijgbaar in gefeminiseerde zaden.

De meeste fenotypen bevatten ongeveer 20% THC en sommige fenotypen kunnen zelfs de 25% behalen. Ze heeft een bloeitijd van 8-10 weken. Je mag een krachtig aroma verwachten met voornamelijk kruidige, hazy tonen gecombineerd met het heerlijke zoete, fruitige Gelato x Wedding Cake terpenenprofiel en een euforische high die angst laat verdwijnen.

De indoor kweekrecensie komt van Johnny Green en de foto’s zijn van Antonio.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (1)

Ice Cream Haze kweekrecensie

Kiemkracht: 100% – 10 van de 10 zaden zijn ontkiemd, 9 geselecteerd voor de kweek.

Kiemdetails: De zaden zijn ontkiemd in de lightmix en regelmatig bespoten met water.

Vegetatieve fase: Ongeveer 4 weken 18/6 licht tijdens de vegetatieve fase.

Bloei onder 12/12 licht: 10 weken in de bloeifase tot de oogst.

Groei: De plant werd flink groot. Ze kan makkelijk in hoogte verdubbelen tijdens de bloei. Sommige kunnen zelfs nog groter worden, afhankelijk van het fenotype.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (11)

Type kweektent: Homebox-tent met witte zijkanten

Grootte van de kweektent: 1 x 1 meter, dus 1 m2 in totaal

Aantal planten: 9

Grootte van potten: vierkante potten van 12 liter gevuld met aarde

Kweekmedium: Lightmix

Voedingsstoffen: Biotabs organische voedingsstoffen met langzame afgifte + B.A.C-voedingsstoffen (groei/bloei/PK)

Kweektechnieken: Natuurlijke kweek, geen gebruik van LST- of HST-kweekmethoden

Gemiddelde temperatuur: Een beetje aan de warme kant, gemiddeld ongeveer 25-32°C, het maximum in de kamer was bijna 36°C op de warmste dagen, minimaal ongeveer 18-20°C.

Gemiddelde luchtvochtigheid: De luchtvochtigheid was gemiddeld ongeveer 60%, maar af en toe 75-80%.

Kweeklampen: SolarSystem 550 (oudere versie met ongeveer 1,7 efficiëntie). 400 Watt instelbaar vermogen.

Afstand van de lamp tot het bladerdak: Ongeveer 40-50 cm vanaf de bovenkant van de planten.

Ice Cream Haze ontkieming

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (14)

De wietzaden ontkiemden goed en snel met een kiemkracht van 100%. Het duurde maar een paar dagen voordat je ze uit de grond zag komen. Sterke genetica!

Vegetatieve fase

Dit waren zeer snelgroeiende planten met echte hybride kracht: sterke stelen en grote bladeren. Ze kregen allemaal een mooie donkergroene kleur. De eerste weken verliepen soepel, de planten groeiden zonder enige problemen.

Mijn planten hadden sterke stelen en groeiden goed zodra de wortels in de grond waren gevestigd.

Ice Cream Haze lijkt een relatief snelgroeiende hybride soort tijdens de vegetatieve fase. De bladeren hebben een hybride uiterlijk waarbij zowel de Indica als Sativa-genen zichtbaar zijn.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green

Bloeifase

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (6)

Tijdens de bloei zag je de 9 planten gedijen. Zodra ze een lichtschema van 12/12 kregen, begonnen ze flink te groeien.

Gedurende de eerste twee weken van de bloei groeiden ze heel snel en ze kunnen erg groot worden tijdens de bloei. De meeste planten blijven tot ver in de derde week van het 12/12 lichtschema groeien.

Sommige planten bleven zelfs nog groeien in de vierde week, maar dat was eerder een uitzondering dan de regel.

De meeste planten krijgen tijdens de bloei enorme, lange speerachtige toppen. Ze stapelen heel goed en dat is fijn om te zien als cannabisliefhebber.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (4)

De Sativa-invloed is zeker merkbaar. De dames werden op natuurlijke wijze gekweekt – zonder enige training of cropping. Ik gebruikte bamboestokken om de planten rechtop te houden en te ondersteunen tijdens de bloei.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (10)

Er zitten een aantal zeer interessante, fruitige Haze-fenotypen tussen. De Haze-genetica is dominant en is te zien bij ongeveer 50% van de planten.

De andere helft is een mix van Haze met de unieke, heerlijk romige en intense Ice Cream Cake smaak. Die mix van genetica zie je ook terug in de toppen.

De meeste toppen met een intense ijssmaak zijn iets compacter en hebben een heel ander terpenenprofiel dat duidelijk de invloed van beide genetische lijnen laat zien.

Ice Cream Haze kweekrecensie

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (20)

Deze planten krijgen echt enorme toppen! Sommige zijn wel 30-40 cm lang en zien er echt geweldig uit! Ze waren allemaal erg plakkerig en geurig. Een zoete Haze-geur is de beste manier om het te omschrijven.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (8)

Ik had een paar favorieten, maar als ik er eentje moest kiezen, zou ik voor nummer 8 gaan vanwege haar potentie, super frosty toppen en het zeer fruitige, hazy terpenenprofiel. Naast dat ze vrij sterke effecten biedt, is ze ook nog eens superlekker.

Er waren een paar andere planten die de Ice Cream Cake-terpenen ook mooi combineerden met de Haze. De beste waren waarschijnlijk nummer 2 en 3 met rondere toppen met een uitstekend aroma. Nummer 5 was ook lekker, maar neigde meer naar de traditionele, kruidige Haze-varianten.

Kortom, Ice Cream Haze is een gefeminiseerde wietzaadvariëteit van topkwaliteit. Ze was gemakkelijk te kweken en leverde premium toppen.

Dit is een zeer mooie soort waarbij je behoorlijk wat variatie in de terpenen en het aromaprofiel kunt vinden. De structuur van de toppen, opbrengst en bloeitijd verschilden per plant niet heel veel.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (7)

Eindhoogte:

De meeste waren in totaal ongeveer 1m-1,20m lang. Behoorlijk groot gezien de ietwat krappe omstandigheden met 9 planten in een tent van 1 m x 1 m. De twee grootste planten werden aan de zijkanten van het groeigebied geplaatst om ervoor te zorgen dat de bovenste toppen de ledlamp niet zouden raken.

Top-tot-bladverhouding (makkelijk te knippen/ ja of nee):

Ze was niet moeilijk te knippen, maar ook niet bijzonder makkelijk. De toppen hadden een behoorlijk formaat, maar sommige hadden ook nog steeds behoorlijk wat blaadjes. Een paar fenotypen waren echt snel te knippen, terwijl anderen wat meer tijd vergden. Achteraf gezien vraag ik me af of de hogere temperaturen de structuur en top-tot-bladverhouding negatief hebben beïnvloed?

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (18)

Kwaliteit (hars/geur/compactheid) :

Echt top! De toppen zitten boordevol trichomen, zijn erg plakkerig en ruiken fantastisch. De compactheid van de toppen past bij een hybridesoort. Ze zijn niet supercompact, maar ook niet heel pluizig. Ze zijn over het algemeen een beetje Sativa-dominant, maar dat hangt ook af van het fenotype.

Opbrengst:

De uiteindelijke opbrengst van de 9 Ice Cream Haze-planten bedroeg ongeveer 300 gram. Ongeveer 0,7 gram/w, wat volgens mij niet slecht is in deze omstandigheden (hoge temperaturen en een oudere ledlamp uit 2018).

Het was eigenlijk het beste resultaat na een reeks van verschillende kweken met verschillende soorten van verschillende leveranciers. Ice Cream Haze is de hybride-soort met de hoogste opbrengst die ik onder die oudere ledlamp heb gekweekt in de laatste paar jaar.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (2)

Wat opviel na het curen:

De toppen ruiken heerlijk: een zoet, fruitig Haze-aroma! De Haze is dominant, maar je proeft er de Ice Cream Cake zeker in terug. De smaak is heerlijk, maar ik vind vooral de intense, opbeurende en euforische high de beste kwaliteit van deze soort. En wat een geweldige rookervaring! Nummer 8 levert een intens effect en zorgt voor een gelukzalig gevoel!

Droge opbrengst
300g

Algemene beoordeling
★★★★1/2

Aroma
★★★★1/2

Smaak
★★★★1/2

Effect
★★★★★

Uiterlijk
★★★★☆

Observaties en kweektips

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (25)

Over het algemeen bewezen deze Ice Cream Haze-dames dat ze vrij sterke, krachtige en stabiele planten zijn. Ook is het bewonderenswaardig dat ze wiet van topkwaliteit kunnen produceren in minder goede omstandigheden.

Tijdens deze kweek was er zelfs een tripsenplaag. Door de hogere temperaturen konden ze zich snel vermenigvuldigen, waardoor het lastig was om van ze af te komen.

Maar zelfs ondanks de plaag en het feit dat sommige bladeren zeker waren beschadigd, groeiden de planten nog steeds sterk en presteerden ze goed.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (24)

Het viel me op dat deze soort een krachtige groei vertoont! De planten nemen veel water op en gebruiken behoorlijk wat voedingsstoffen. Ze is dus niet bepaald zuinig.

Wanneer je haar in een grote pot kweekt, kun je monsterplanten creëren met deze genetica. Ik kan me voorstellen dat ze buitenshuis waanzinnig groot kunnen worden en ook veel opleveren voor degenen die in oktober nog warm weer hebben.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (27)

Ik heb echt genoten van het kweken van deze Ice Cream Haze-planten. De kweek was eigenlijk onderdeel van een testkweek om deze genetica te vergelijken met enkele andere interessante zaadvariëteiten.

En Ice Cream Haze heeft me zeker niet teleurgesteld! Integendeel, van ongeveer 8-9 verschillende zaadvariëteiten die in vergelijkbare tenten/omstandigheden werden gekweekt, leverde Ice Cream Haze de beste opbrengst en was ze ook een van de meest stabiele en mooiste soorten.

Ik ben een fan van Sativa-dominante hybrides en sommige van deze planten voldeden echt aan al mijn eisen!

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (23)

Ik vond ze zo geweldig, vooral fenotype #8 zoals eerder vermeld, dat ik een kloon heb bewaard die ik opnieuw zal gaan gebruiken. Ik was dol op de groeikracht. Dit zijn zeer sterke genetica, dat is zeker!

De opbrengst is een groot pluspunt, maar voor mij is vooral de high zelf enorm indrukwekkend. Het effect is sterk en opbeurend; een echte Sativa/Haze-high, maar met een betere, zoetere smaak dankzij de Ice Cream Cake-genetica.

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (22)

De extreem fijne high in combinatie met dat terpenenprofiel is de reden dat ik haar keer op keer ga kweken. Een fruitige & zoete Haze, wat wil je nog meer?

Ice Cream Haze cannabis seed to harvest grow report by Johnny Green (1-2)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

keyboard_arrow_up