Grow report Auto Oh My Gusher oceněného na Cannabis Cupu

Auto Oh My Gusher - second best Indica-dominant variety at the Autoflower World Cup 2024

Seedbanka Dutch Passion je patřičně hrdá na to, že odrůda Auto Oh My Gusher získala 2. cenu v kategorii „Indica Dominant“ (indika dominantní) na Světovém poháru samonakvétacích odrůd (Autoflower World Cup – AWC) v roce 2024. AWC je prestižní klání, na kterém se setkávají nejlepší světoví pěstitelé automatů s těmi nejlepšími šlechtiteli. Vzorky hodnotí tým nezávislých a zkušených porotců.

Do soutěže se s Auto Oh My Gusher od Dutch Passion přihlásili mistři pěstitelé Val & Maë, o kterých se více dozvíte na Instagramu @weedi_bobbidi_boo. Auto Oh My Gusher je extrémně pryskyřičná samonakvétačka, ve které dominuje indika.

Doslova se blyští pod nánosem pryskyřice a díky tomu je oblíbená u výrobců koncentrátů. Jako jeden z automatů s nejvyšším obsahem THC, který Dutch Passion v nezávislých testech zaznamenal, byla tato varieta přirozenou volbou pro tak prestižní soutěž, jakou byl AWC 2024.

Dutch Passion smeká před @weedydi_bobbidi_boo a posílá jim upřímné poděkování za jejich perfektní péči při pěstování tak krásného exempláře. Gratulace k získání 2. místa!

Pěstitelský deník Auto Oh My Gusher od semínka po sklizeň

Auto Oh My Gusher seed to harvest report by weedydi_bobbidi_boo
Odrůda konopí Auto Oh My Gusher
Typ semen Samonakvétací semena
Počet rostlin 1
Pěstební světlo 480W Full Spectrum LED Ti panel Florastar
Světelný cyklus 20 hodin světla (světelný cyklus označovaný jako „20/4“) od zasetí semínka až do sklizně. Sklízí se na konci 12. týdne. Rostlina byla na začátku pěstování ve vzdálenosti 1 m od světla a v době květu ve vzdálenosti 50 cm.
Pěstitelské techniky Žádné techniky nebyly v průběhu růstu aplikovány, rostlina byla pěstovaná zcela přirozeně. Konečná výška 47 cm.
Pěstební médium Biobizz LightMix
Živiny Plagron Alga Grow & Alga Bloom, aditiva Plagron Power Roots, Plagron Power Buds, Plagron Green Sensation, Hydropassion Prime Sugar, Atami Bloombastic, Atami Rokzbastic
Pěstební nádoba Květináč AirRAP 15 l
nos sušiny 80 g

Porotcům na AWC se líbily silné účinky indiky a to, že pomáhala proti úzkostem. Auto Oh My Gusher těsně uniklo 1. místo, ale i tak rostlina oslnila tým porotců třpytivými lepkavými květy a uzemňujícím, silným pocitem zkouření.

@weedydi_bobbidi_boo jsou zkušení vítězové Cannabis Cupu se zkušenostmi, které umožňují maximálně využít elitní konopné genetiky. Odrůdě Auto Oh My Gusher udělili známku 4,5/5. Zážitek z pěstování popsali jednoduše jako „jeden z nejlepších autoflowerů, které jsme měli to štěstí pěstovat“.

Auto Oh My Gusher independent lab-test analysis

Klíčení

Auto Oh My Gusher by @weedydi_bobbidi_boo (germination stage)

Semínko Auto Oh My Gusher vyklíčilo za 3 dny. @weedydi_bobbidi_boo poznamenali, že počáteční růst byl pomalý, což však u autofloweringových genetik (navíc s dominancí indikových genů) není příliš neobvyklé.

Vegetativní stadium

Auto Oh My Gusher by @weedydi_bobbidi_boo (vegetative stage)

Auto Oh My Gusher začalo první dva týdny růst pomalu, pravděpodobně kvůli nižším teplotám, které jsme měli v tomto ročním období ve stanu. Během 3. týdne to trochu dohnala a během 4. týdne se začala pěkně roztahovat.

Rostlina pěstovaná @weedydi_bobbidi_boo byla ve vegetačním růstu 37 dní při světelném cyklu 20/4 (který byl použit od zasazení semínka až po sklizeň).

Fáze kvetení

Auto Oh My Gusher by @weedydi_bobbidi_boo (flowering stage)

Už během 5. týdne byly mladé paličky pokryté trichomy. Kytka se protáhla až do 6. týdne a zůstala poměrně kompaktní. Měla pěkný tvar se 2 velkými bočními květy a několika dalšími malými větvemi. Květy měly hezké kalichy, které rostly do krásy a vypadaly jako kopečky naší oblíbené zmrzliny. Ke kontrole stavu trichomů jsme použili digitální mikroskop, na konci 12. týdne vypadaly dokonale připravené ke sklizni. Při samotné sklizni byla rostlina 47 cm vysoká a snadno se stříhala. Začátek byl pomalý, ale vyplatilo se tuto krasavici vůbec nestresovat, protože vytvořila sama od sebe šílené množství trichomů. Zkrátka úžasný výsledek.

@weedydi_bobbidi_boo uvedli, že Auto Oh My Gusher byl ve fázi květu po dobu 46 dnů a za tu dobu se jen mírně roztáhl. Sklizeň 80 g za 12 týdnů je pro pěstování v půdě v 15litrovém plstěném květináči v podstatě průměrná. Growerům navíc šlo především o kvalitu konečné sklizně, nikoli kvantitu. A dle maximální známky za potenci od porotců se to @weedydi_bobbidi_boo povedlo.

Report ze sklizně Auto Oh My Gusher a celkové hodnocení

Celý pěstební cyklus se @weedydi_bobbidi_boo povedl na jedničku a pak přišla sladká odměna v podobě lepkavých naducaných palic nejvyšší kvality. Jen těsně jim uniklo 1. místo! Dělá nám velkou radost pozorovat, jak běžní pěstitelé tak dobře zvládají toto řemeslo a nemají problém podpořit své rostliny správnými živinami. Stejně jako všichni seriózní pěstitelé, i @weedi_bobbidi_boo mají své kytičky pod LED osvětlením, takže jim nedělalo problém řídit intenzitu světla dle aktuálních potřeb ve všech fázích pěstebního cyklu.

Textilní pěstební pytle umožňují mnohem vyšší průnik kyslíku ke kořenům a prospívají jí ve srovnání s tradičními celoplastovými květináči. @weedydi_bobbidi_boo používají tyto vysoce provzdušněné nádoby a jednoznačně si je pochvalují. Prodyšné květináče, které fungují na podobném principu obohacování kyslíkem, se doporučují také pěstitelům feminizovaných konopných semen i semen samonakvétacích rostlin.

@weedydi_bobbidi_boo udělil Auto Oh My Gusher následující hodnocení:

Vůně (4/5): Při vaporizaci skvělé aroma, v jointu trochu méně výrazné.

Chuť (4/5): Skvělá chuť Skunk-Gelato Açai Berry.

Účinek (5/5): Cítím se dobře, opravdu zkouřený, ale ne unavený do postele, skvěle si užívám denní aktivity.

Vzhled (5/5): Palice byly úplně bílé, jak byly pokryté hustou vrstvou trichomů.

Celkové hodnocení (4,5/5): Jedna z nejlepších samonakvétacích odrůd, které se nám v životě poštěstilo vypěstovat.

Doplňkové informace, tipy a doporučení

Auto Oh My Gusher cannabis seeds by Dutch Passion

Tým Dutch Passion byl obzvláště ohromen opravdu famózně kvalitními výsledky a posílá upřímnou gratulaci oběma growerům s profilem @weedydi_bobbidi_boo! Chutné skunkově želatinové chutě jsou doprovázeny hezky vysokým obsahem THC přes 20 %, což z této odrůdy činí skvělý příklad nejvyšší úrovně kvality, kterou dnes nabízejí ta nejlepší moderní semínka samonakvétacích odrůd. A mezi ně Auto Oh My Gusher jednoznačně patří.

Používání textilních nebo jiných provzdušňovaných pěstebních nádob (plstěné pytle, airpoty atd.) spolu s LED osvětlením a absolutní kontrolou nad živinami od zasazení semínka až po sklizeň vede k výsledku, který stojí za to ve všech ohledech. Dutch Passion také doporučuje používat větší květináče, pokud chcete dosáhnout vyšších výnosů – klidně až 30–40 litrů poskytuje skvělé výsledky pro samonakvétací variety.

Při pěstování feminizovaných semen konopí lze kombinovat květináče o velikosti až 50–100 litrů, kdy počítáte s dlouhými obdobími vegetativního růstu, a získat tak obrovské rostliny s obrovským výnosovým potenciálem.

Pro pěstitele, kteří mají občasné problémy s přehnojováním nebo naopak nedostatečným hnojením, jsou nejlepší volbou oblíbené organické živiny s pomalým uvolňováním. Jde o skvělý způsob, jak udržet rostliny v optimálním stavu po celou dobu pěstování. BioTabs jsou špičkou na trhu, a nelze je než doporučit.

To samé platí pro doplňkové UVA/UVB osvětlení (obvykle 2 až 4 hodiny denně po dobu posledních 2 až 3 týdnů kvetení), aby došlo k maximalizaci hladiny terpenů a kanabinoidů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

keyboard_arrow_up