Kerosene Krash leverde 210 g pure biologische toppen van de bovenste plank

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom

Kerosene Krash is een van de beste en meest hoogwaardige gefeminiseerde zaadvariëteiten van Dutch Passion met een doordringende chemische geur en een verbluffend THC-gehalte van 25%.

In deze klantrecensie kreeg ‘St Tom’, een gerespecteerde moderator en kweker op het populaire Autoflower Network-kweekforum, 210 g ‘pure toppen van de bovenste plank‘ van twee Kerosene Krash-planten in een kleine binnentent van 60 x 60 cm.

Lees verder om de resultaten te zien van de opmerkelijk eenvoudige ‘alleen water toevoegen’-kweekmethode met behulp van BioTabs biologische stoffen met langzame afgifte en de indrukwekkende frosty resultaten.

St Toms oogstrapport van Kerosene Krash, van cannabiszaad tot oogst

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (M)

Kerosene Krash is een van de indica-soorten met het hoogste THC-gehalte die ooit in de collectie van Dutch Passion zijn opgenomen. Na haar voor het eerst te hebben gekweekt, was St Tom helemaal weg van de potentie, kwaliteit en heerlijke stank en sindsdien is hij haar blijven kweken (in totaal al 3-4 keer op rij). Hier is een samenvatting van de kweekomstandigheden die voor deze eenvoudige, probleemloze kweek werden gebruikt.

Kiemkracht: 66%. Er werden twee zaden gestart, de ene ontkiemde niet, dus er werd nog een andere ontkiemd. Uit 3 gefeminiseerde zaden werden er dus 2 planten gekweekt.

Kiemdetails: Een van de twee planten ontkiemde een paar dagen na de andere. Deze langzamer ontkiemende plant was voor het grootste deel van de vegetatieve fase iets langzamer.

Vegetatieve groei (18/6 licht): Ongeveer 40 dagen een cannabislichtschema van 18/6 voor de vegetatieve fase en daarna werd er overgeschakeld naar een 12/12 lichtcyclus voor de bloeifase.

Bloei onder 12/12 licht: De cannabisbloeifase duurde ongeveer negen weken.

Strek tijdens de bloei: Normale strek tijdens de bloei, beheersbaar en zeker niets extreems

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (O)

Soort kweekruimte: Kweektent

Grootte van de kweekruimte: 60 x 60 cm kweekoppervlak

Aantal planten: 2

Type / grootte potten: Ongeveer 30 L aarde per plant

Aardesoort/medium: lightmix

Voedingsstoffen: Biotabs, alleen water toevoegen-methode. Met deze methode worden biologische voedingsstoffen met langzame afgifte die in de bodem worden gemengd langzaam afgebroken en komt er een rijke, constante aanvoer van alle noodzakelijke plantenvoeding en mineralen vrij. Het enige wat je doet is water toevoegen.

Kweektechniek(en): Natuurlijk gekweekt en na ongeveer drie weken getopt – cannabis high stress training (HST)

Gem. temperatuur: Halverwege de 20 graden Celsius

Gemiddelde vochtigheid: Ongeveer 50-60% tijdens het grootste deel van de kweek

Verlichting: Sanlight LED EVO-serie kweeklamp

Afstand lamp tot bladerdak: Ongeveer 30 cm

Kerosene Krash gefeminiseerde zaadontkieming

Eén Kerosene Krash-zaadje ontkiemde niet, waardoor St Tom twee Kerosene Krash-planten overhield van de drie zaden:

Ik heb 2 gloednieuwe Kerosene Krash die ik ga kweken, één zaadje is niet ontkiemd, dus daarom is 1 Kerosene Krash wat ouder dan de andere, maar dat is geen probleem met fotoperiode soorten.

Vegetatieve fase – alleen water-kweekmethode met BioTabs

Afgezien van de professionele toppen aan het einde, was een van de interessantere aspecten van deze kweek het gebruik van de steeds populairdere kweekmethode van alleen water geven in combinatie met de bewezen biologische voedingsstoffen met langzame afgifte van BioTabs. Deze worden meestal aan het begin van de kweek in de aarde gemengd, met later slechts een paar simpele BioTab-toevoegingen.

De methode met alleen water geven is ideaal voor beginnende kwekers die vaak jojoën tussen overvoeden en ondervoeden. BioTabs levert een nauwkeurige aanvoer van voedingsstoffen tijdens de vegetatieve fase en bloei en is de favoriete kweekmethode van veel deskundige kwekers, waaronder St Tom. BioTabs heeft het kweken in kweekruimtes een heel stuk makkelijker gemaakt en wordt volledig onderschreven door Dutch Passion.

Hieronder staan een paar opmerkingen van St Tom.

Hier zijn mijn twee nieuwe Kerosene Krash-rekruten voor de kleinere tent 8 en 4 dagen oud. Misschien kunnen deze twee in het weekend worden opgepot in de BioTabs-mix.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (C)

Uiteindelijk zal ik ze toppen, maar omdat het fotoperiode soorten zijn, had ik geen haast om ze op te potten. Ik denk wel dat de grotere dame al erg snel moet worden opgepot… Voor wie dit interessant vindt: dit is de BioTabs-kweekmethode met alleen water.

Dus als je planten niet te groot zijn, zul je hier helemaal tot aan het eind genoeg aan hebben (zonder dat je aan het einde extra bloeivoeding nodig hebt).

BioTabs “just add water strategy” nutrient feeding chart

Beide Kerosene Krash-planten zijn getopt… Misschien moet ik ze nog eens opschonen (door middel van leaf tucking) als ze droog zijn.

De twee Kerosene Krash-planten hebben nog alle ruimte voor nog minstens twee weken vegetatieve groei voordat de bloei van start gaat en het bladerdak zich gaat opvullen.

Mij was altijd verteld dat kokos en aarde niet goed samengaan. Het perliet is nu besteld en zal morgen aankomen, dus dan voeg ik gewoon 20% toe aan de autopotmix voor mijn andere groep, want ik heb al ongeveer 70 liter lightmix in 2 zakken, genoeg dus om mee te spelen.

Mijn Kerosene Krash hebben nu hun eigen ruimte en ik heb wat bladeren weggestopt omdat ik de grote waaierbladeren niet hoefde te verwijderen en omdat de planten groter werden. Ik ga ze nog wat meer lollipoppen en strippen. Vanaf vandaag kregen ze wekelijks 1 gram Bactrex (gunstige bodembacteriën van BioTabs) per pot en doodgewoon water.

Ik deed geen pH- of EC-controles (elektrische geleidbaarheid)!

Bloeifase, een bladerdak van bloemen

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (P)

De veg-fase was voltooid en de voeding met alleen BioTabs en water verliep erg goed. Zoals je op de foto’s kunt zien, waren de planten in goede gezondheid en reageerden ze goed op de plantentraining (supercroppen), wat hielp bij het produceren van een solide oogst met talloze toppen.

Hieronder staan nog wat meer opmerkingen van St Tom:

Vandaag heb ik deze dames in bloei gezet en ik denk dat ik met wat strategisch buigen zeker het hele bladerdak kan vullen. Zoals je al zei, een beetje supercroppen hier en daar zal zeker helpen.

Er is weer een dag voorbij en beide planten zien er geweldig uit, dus het is gewoon een kwestie van de dames tevreden houden. De twee Kerosene Krash-dames groeien zoals verwacht. Ik verwijder gewoon af en toe wat bladeren om het bladerdak zo vlak mogelijk te houden.

De grote dame aan de voorkant is iets ouder dan haar zus, dus ik hoop dat ze een beetje meer op haar zus gaat lijken, maar wat er ook gebeurt, ik zal hopelijk een zee van toppen krijgen – pagina 377 van het originele kweekdagboek.

Nou, ik heb ze in ieder geval flink uitgedund en zoals je kunt zien, heb ik op een paar plaatsen gesupercropt en terwijl ze aan de rechterkant bijgroeien, hoop ik dat het bladerdak mooi egaal wordt. Ik hoop in ieder geval dat ik er niet te veel vanaf heb gehaald.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (A)

De foto’s van vandaag zijn de Kerosene Krash op dag 15 van de bloei en ik wilde gewoon even haar bladerdak laten zien.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (B)

Hier zijn ook wat foto’s van de Kerosene Krash-fotoperiode-zussen in de avond, met de lampen aan en uit. Ik heb ook nog een paar blaadjes van de middelste delen verwijderd.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (F)

Het gaat al de goede kant op wat de geur betreft, want als je de tent opent, komt de sterke geur je gelijk tegemoet. Godzijdank heb ik koolstoffilters. 

Morgen is het dag 28 van de bloei voor de Kerosene Krash-dames en ik heb ze net 10 ml PK5-8 gegeven als wekelijkse dosis.

Er staat dat je het moet mengen met minimaal 1 liter water, dus ik ging voor net iets meer en voegde ook 1 gram bactrex (gunstige bodembacteriën, vanaf 2 weken) toe om deze mooie dames te verwennen (naast de BioTabs-voedingsstoffen en gele gieter).

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (I)

In tent 2 zien de Kerosene Krash er prachtig uit op dag 36 van de bloei en ik wil Antonio enorm bedanken, voor zijn begeleiding achter de schermen en omdat hij me Dutch Passion-soorten liet kweken.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (D)

Het is dag 54 van de bloei voor de Kerosene Krash-zussen en het einde komt steeds sneller in zicht, ik denk nog zo’n 10 dagen, maar ze zullen allebei hun laatste dosis PK5-8 krijgen.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (J)

En ook nog wat meer foto’s van Kerosene Krash met het licht uit – op dag 60, volgens mij.

Oogstrapport: 210 g pure toppen van de bovenste plank uit een kleine tent!

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (N)

De Kerosene Krash-planten hebben het eindpunt bereikt met redelijk grote bloemen. De toppen waren bijzonder frosty en hadden een lichte herfstpaarse fade. St Tom was onder de indruk van de resultaten!

Nou mensen, de dag is eindelijk aangebroken, de Kerosene-dames zijn er niet meer en jeetje, wat waren ze goed gevuld. En ik wil oprecht iedereen bedanken die me tijdens het hele proces heeft geholpen en me heeft gevolgd.

Ik wil ook Antonio van Dutch Passion bedanken omdat hij me op weg hielp en me deze nieuwe ambacht van biologisch kweken leerde. Origineel kweekdagboek pagina 398

Hallo mensen, de twee Kerosene Krash zijn gedroogd met in totaal 210 gram pure toppen van de bovenste plank en een lading ongewogen bodemspul. Deze soort heeft de beste bag appeal die ik ooit heb gekweekt, met toppen zo dicht als steen en volledig bedekt met een frosty laag.

Dus de BioTabs werkten geweldig en oké, ik had misschien wat meer gewicht kunnen krijgen met kokosvezel, maar voor het gemak in zo’n kleine tent en met zo’n eindproduct is dit voor mij sowieso een winnaar.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (S)

Eindhoogte: minder dan 1 meter

Kelk-bladverhouding (makkelijk te trimmen, ja of nee): ja, heel makkelijk te trimmen en een zeer goede kelk-bladverhouding

Kwaliteit (hars/geur/compactheid): verbazingwekkende kwaliteit, super frosty, keihard

Opbrengst: 210 g van 2 planten

Opmerkingen na het curen: Dikke toppen! Erg lekker en krachtig, alle mensen met wie ik deze toppen heb gedeeld, vonden ze geweldig!

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (R)

Opbrengst
210g

Algemene score
★★★★★

Aroma
★★★★1/2

Smaak
★★★★1/2

Effect
★★★★★

Bag appeal
★★★★★

Observaties en kweektips van experts

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (L)

Onze complimenten aan St Tom, voor het neerzetten van een indrukwekkende kweek en eindresultaat. 210 g halen uit een kleine tent van 60 x 60 cm met slechts twee planten is een hele prestatie.

Vooral als je kijkt naar de bereikte kwaliteitsniveaus en de kracht. Een hoogtepunt was het gebruik van biologische voedingsstoffen met langzame afgifte van BioTabs, die St Tom voor het eerst gebruikte. Hierdoor hadden de planten voor het grootste deel van de tijd alleen maar normaal water nodig.

Sommige specialistische BioTabs-additieven moeten wel af en toe worden toegevoegd, maar deze zijn eenvoudig aan te brengen. Zonder de gevaren van over-/ondervoeding bleven de planten in topconditie en hebben ze de potten goed gevuld.

Het originele online kweekdagboek van St Tom vind je hier.

Kerosene Krash cannabis seed to harvest grow report by St Tom (Q)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

keyboard_arrow_up