Auto Orange Bud binnenkweek bloeifoto’s per week

Auto Orange Bud week by week flowering grow report

Deze Auto Orange Bud kweekreview met wekelijkse foto’s gaat over twee autoflowering planten die zijn gekweekt in airpots van 30 liter met Lightmix/kokosvezel. Als je nog nooit autoflowering zaden hebt gekweekt en wilt weten wat je kunt verwachten, lees dan verder! Twee Auto Orange Bud planten werden gekweekt door ‘The Artist’. Zijn vorige kweek van Auto Orange Bud zie je hieronder.

Gerelateerd:
Vorige Auto Orange Bud kweekreview van The Artist

The Artist had één simpele reden om weer met zaden van Auto Orange Bud te gaan kweken: de eerste kweek was gewoon heel goed! De THC-niveaus van meer dan 20% en de overheerlijke smaak van zoete, vers geplukte sinaasappels maken deze soort de eerste keus voor zo veel kwaliteitsgerichte connaisseurkwekers.

Auto Orange Bud binnen gekweekt in Lightmix/kokos en met ledlampen

The Artist gebruikt een mengsel van 50% Lightmix en 50% kokosvezel. Dit zorgt voor een licht en luchtig groeimedium dat een sterke wortelgroei stimuleert, vooral in combinatie met airpots. De biologische voedingsstoffen werden geleverd door additieven uit een voedingsstoffenstarterkit van BioTabs. Deze kit bevat een mengsel van voedingsstoffen om de bodem voor de hele kweek te verrijken.

Deze doos bevat Startrex, Bactrex, Silicium Flash, Mycotrex en BioTabs. De BioTabs zijn tabletten die je in het groeimedium duwt om je planten zo te voorzien van voeding met langzame afgifte. De kweker voegt gewoon water toe wanneer het nodig is en hoeft zich verder niet te bekommeren om dagelijkse voeding!

Auto Orange Bud day 1
Auto Orange Bud plant hole with Biotabs nutrients

Bij veel kwekers kan het toevoegen van voedingsstoffen een veel fouten en problemen opleveren, maar als je BioTabs gebruikt, hoef je alleen maar water toe te voegen. Dit maakt het kweken een heel stuk simpeler. Het ledlicht werd geleverd via 2 x 200W SolarSystem-lampen van California Lightworks. Het totale licht was 400W, hoewel er in eerste instantie slechts één van de 200W-lampen werd gebruikt toen de planten nog jong waren.

Auto Orange Bud week by week flowering pictures

Auto Orange Bud kweekoverzicht en bloei in foto’s

Deze wekelijkse foto’s laten het groeipatroon van een autoflowering plant zien. Let op hoe snel er elke week veranderingen plaatsvinden. De Auto Orange Bud-planten werden binnen gekweekt onder 20 uur dagelijks licht van autoflowering zaad tot oogst.

Gerelateerd:
Handleiding wietzaadjes ontkiemen met vochtige wattenschijfjes

Week 1

Na een paar dagen werden de twee mooiste zaailingen (uit een verpakking van drie) geselecteerd en in hun uiteindelijke airpot van 30 liter gestopt. Het plantgat werd besprenkeld met Mycotrex voor een optimale wortelontwikkeling en een betere opname van water en voedingsstoffen. In de eerste week leek de groei traag te gaan, maar de ervaring leert dat zodra de zaailing meer bladeren ontwikkelt, ze sneller zal beginnen te groeien. Na één week kweken is de grootte al 5 cm.

Auto Orange Bud week 1Cannabis-zaailingen met de eerste zaadlobbladeren (babyblaadjes) en de eerste gekartelde set bladeren.

Week 2

Een van de twee planten leek wat sneller te groeien. Haar derde set bladeren is iets groter dan bij de andere plant, maar verder leken de planten erg gezond. Als je goed kijkt, kun je de zijtakken zien verschijnen. Het formaat is nog vrij klein, slechts 7 cm. Maar door jarenlange ervaring met het kweken van autoflowering zaden weet ‘The Artist’ dat er rond de vijfde week meer groei zal zijn.

Auto Orange Bud week 2De kleine cannabisplant heeft een tweede paar gekartelde bladeren en je kunt kleine zijtakken zien.

Week 3

In week twee leek de plant links wat sneller te groeien, maar in week drie lijkt het tegenovergestelde te gebeuren. Beide planten zijn nu ongeveer 12 cm hoog, maar de rechter heeft grotere bladeren en is over het algemeen iets groter geworden. Toch lijken ze allebei erg gezond. Glanzende bladeren en zijtakken beginnen zich mooi te vormen en er wordt een snellere groei verwacht nu ze meer bladeren hebben. Het is niet ongewoon om in verschillende stadia planten met verschillende snelheden te zien groeien.

Auto Orange Bud Week 3Met hun grote bladeren en weelderige groene groei blijven de Auto Orange Bud-planten in de hoogte en breedte groeien.

Week 4

Er beginnen zich steeds meer bladeren te ontwikkelen. Beide planten zijn nu ongeveer 20 cm hoog, maar de rechterplant heeft grotere en bredere bladeren in vergelijking met de linker. Tot nu toe zien beide planten er gezond uit en hebben de bladeren een zeer mooie glans gekregen. Tussen de takken begin je tekenen te zien die aangeven dat dit gefeminiseerde autoflowers zijn. The Artist merkte op dat deze autoflowers niet zo groot waren als die in zijn vorige kweekprojecten.

Auto Orange Bud Week 4Er is nu vrouwelijke voorbloei zichtbaar dat aangeeft dat de plant inderdaad een vrouwelijke autoflower is. De takken, bladeren en wortels blijven groeien.

Week 5

De Auto Orange Bud planten worden steeds groter en bossiger. Sommige van de onderste bladeren en onderste takken werden verwijderd omdat ze weinig licht kregen. Door deze te verwijderen, hoopte The Artist dat de autoflower haar energie zou richten op de bovenste bloeigebieden en zo grotere toppen zou produceren. De planten zijn 30 en 33 cm hoog. Vooral de rechterplant heeft nu indrukwekkend grote waaierbladeren ontwikkeld en over het algemeen zijn dit twee mooie, gezond uitziende planten. Tot nu toe zijn er geen problemen.

Auto Orange Bud Week 5Auto Orange Bud bereidt zich voor op de bloei met talloze toppen en een voortdurende weelderige groei.

Week 6

Misschien komt het door de intense ledlampen die een beetje te dicht bij het bladerdak zitten, wat kan leiden tot korte planten. Of misschien zijn het gewoon de natuurlijke fenotypen. Maar de twee Auto Orange Bud-planten lijken meer bossige, kortere planten te zijn.

Dit zijn superkrachtige planten met keiharde toppen, maar ze zijn ook compact. Daarom verwijderde ‘The Artist’ enkele bladeren zodat er meer licht zou doordringen en om zo een betere ontwikkeling te bevorderen. De ene plant lijkt sneller te groeien dan de andere, met een grotere topontwikkeling en meer hars. Maar The Artist was nog steeds blij om te zien dat ze zich allebei goed ontwikkelden.

Auto Orange Bud Week 6Auto Orange Bud heeft grote waaierbladeren en blijft maar groeien. De toppen blijven rijpen en produceren steeds meer hars.

Week 7

In de hoop om meer strek in zijn planten te krijgen, besluit The Artist om zijn ledkweeklampen iets hoger boven het bladerdak te hangen tijdens zijn volgende kweek. De bedoeling is om zo de afstand tussen de nodes te vergroten en een grotere plant te creëren, zodat er mogelijk meer licht doordringt.

Deze twee Auto Orange Bud planten zullen niet de hoogste zijn. Maar ze hebben wel veel toppen. Bij extreem hoge THC-niveaus zijn er nooit zorgen over de kwaliteit van de oogst. De plant aan de rechterkant heeft dezelfde bossige structuur als de Auto Orange Bud in de vorige kweek van The Artist.

Auto Orange Bud Week 7De Auto Orange Bud begint te bloeien. De toppen worden groter en het aroma begint toe te nemen met skunky citrusgeuren.

Week 8

De kleine linkerplant begint zeer dikke toppen te krijgen die al zijn bedekt met trichomen. Ze zal ongeveer een week eerder klaar zijn dan de andere. De grotere Auto Orange Bud aan de rechterkant vertoont zeer dunne blaadjes, wat heel typisch is voor sativa-soorten. De hoofdtop begint zich verder mooi te vormen.

Auto Orange Bud Week 8

Auto Orange Bud blijft rijpen en er komen witte haren (stampers) uit de punten met toppen. Auto Orange Bud begint een idee te geven van haar uiteindelijke grootte/vorm.

Week 9

Op beide planten beginnen er veel toppen te vormen. Op de kleine dikke zitten er al een aantal toppen die groot en dik zijn voor haar lage/gemiddelde hoogte. De planthoogte is misschien lager dan The Artist zou hebben gewild, maar de toppen zullen dicht en zwaar zijn met een heerlijke geur. Sommige bladeren veranderen van kleur, maar dit is niet ongebruikelijk in de laatste weken en is dus niet iets om je zorgen over te maken. The Artist keek uit naar de laatste weken en hoopt dat de harsproductie sterk zal toenemen.

Auto Orange Bud Week 9Er beginnen kleuren op de bladeren en toppen te ontstaan. De bloemen worden dikker en krijgen vorm. Alle energie gaat nu naar de bloei en productie van de toppen.

Week 10

De toppen beginnen eindelijk een mooie frosty laag te krijgen, waardoor ze een mooie en krachtige uitstraling hebben. The Artist was onder de indruk van hoe snel de planten zich in de laatste weken ontwikkelden en tijdens de laatste weken wordt Auto Orange Bud behoorlijk ‘frosty’! De kleinere dikke plant aan de linkerkant lijkt klaar voor de oogst, maar The Artist liet haar nog een week rijpen om de kracht en opbrengst te verbeteren. De toppen waren extreem hard, hoewel de totale grootte iets kleiner is dan verwacht. De hoeveelheid hars lijkt nog steeds toe te nemen.

Auto Orange Bud Week 10Met hints van oranje stampers (haren), begint de oogst te naderen. De toppen zwellen op en worden steeds harsachtiger.

Week 11

The Artist ziet graag oogst-klare planten en volwassen toppen in zijn kweek. Elke kweker die graag zijn planten fotografeert, zal begrijpen waarom! De toppen en bladeren zijn bedekt met een glanzende coating van hars. De kleinere plant wordt nu geoogst, de grotere plant rechts kreeg een extra week en een paar dagen in het donker om haar voor de oogst nog iets meer hars te laten produceren.

Auto Orange Bud Week 11De prachtig uitziende Auto Orange Bud-planten zijn 11 weken na ontkieming klaar voor de oogst en produceren 170g toppen van de beste kwaliteit!

Auto Orange Bud oogst van 170 gram in 11-12 weken

Auto Orange Bud frosty trichomes harvest

Tussen week 11 en 12 was het tijd om de planten te oogsten. De kleinere plant werd eerst geoogst. De tijd begon namelijk te dringen omdat ze een week eerder klaar was dan de rechter. Ze had keiharde toppen en (over het algemeen) moesten er niet veel bladeren worden verwijderd.

De rechterplant was iets groter en wat bossiger. Ze had meer bladeren die verwijderd en geknipt moesten worden. Ze had echter een erg goede harslaag, wat het knippen altijd een stuk makkelijker maakt! De scherpe, verleidende citrusgeur was een extra bonus voor The Artist toen hij deze Auto Orange Bud knipte.

Auto Orange Bud dried buds

De toppen werden ondersteboven in de kweektent gehangen om een paar dagen te laten drogen (zonder licht natuurlijk). De toppen werden elke dag gecontroleerd om te kijken of de takken en toppen droog genoeg waren. The Artist was zeer tevreden over het resultaat. Hij knipte alle toppen van de takken af en deed ze in zijn glazen potten. Daar bewaarde hij ze enkele weken in om ze te curen en een extra dimensie aan het aroma te geven.

De ‘frosty’ witte uitstraling contrasteert prachtig met de oranje haren en herfstkleuren in de toppen. Samen met het zoete terpenenprofiel zorgde dit voor een ‘bag appeal’ van echte connaisseurskwaliteit. Uiteindelijk is er een resultaat van geweldige kwaliteit behaald.

Na enkele weken curen, roken de gedroogde toppen van de rechterplant erg zoet en fruitig. De Auto Orange Bud aan de linkerkant rook heel anders, een ongewoon fenotype. Het aroma werd omschreven als ‘lekker sterk’, hoewel het misschien niet zo fruitig was als The Artist zou hebben verwacht van een soort met Orange Bud-genetica.

Auto Orange Bud, betrouwbare toppen met een hoog THC-gehalte en zalige, plezierige effecten

Toch was The Artist zeer tevreden over zijn resultaten. Uiteindelijk waren de planten iets compacter dan The Artist zou hebben gewild, maar hij oogstte nog steeds ongeveer 80 gram gedroogde toppen van de ene plant en 90 gram van de andere. De vape-kwaliteit was net zo hoog als bij de Auto Orange Bud uit z’n vorige kweek, met krachtige en langdurige effecten.

Deze zorgvuldig geselecteerde sativa-genetica zorgt ervoor dat je een aantal levendige, vrolijke en zeer plezierige uurtjes beleeft. Perfect voor hoogwaardige ontspanning op de bank na een stressvolle dag, gezellig rondhangen met vrienden of chillen op het strand. The Artist is van plan om Auto Orange Bud te blijven kweken als zijn betrouwbare autoflowering soort, maar is ook van plan om een aantal andere autoflowers van Dutch Passion te kweken om meer favorieten te ontdekken. We kijken uit naar de kweek van zijn volgende autoflowering zaad!

Auto Orange Bud spin bud grow report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu